SİLVAN BELEDİYESİ KALDIRIMLARI BOŞALTIYOR

30.11.2016

İlçenin daha düzenli, temiz ve modern bir şehir yapmanın gayretinde olan Silvan Belediyesi kaldırım işgallerinin ortadan kaldırılması konusunda kararlı bir tutum sergileyerek kaldırımları boşaltıyor.

Silvan Belediyesi, ilçe merkezindeki kaldırımlarda vatandaşların yaşamlarını engelleyen esnaf işgallerine son vermek amacıyla çalışma başlattı.

Çarşamba günde beri ilçe merkezinde zabıta ekipleri tarafından yürütülen çalışma sonunda ilçe merkezi Azizoğlu, Gazi, Karabehlülbey ve Atatürk Caddeleri üzerinde bulunan ve yayaların hakkı olan kaldırımları işgal eden esnaf uyarılarak kaldırım işgaline son verilmesi istendi. Silvan ilçe merkezinde bulunan kaldırımlar, esnafın işgal etmesi sonucu halk tarafından kullanılamaz hale gelirken, kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engelli vatandaşlar caddede yürümek zorunda kalmıştı. Kaldırım boşaltma çalışmalarına başlayan belediye ekipleri yetkilerine mahalle muhtarları ve vatandaşlar da destek verirken, kaldırımların büyük bir bölümü boşaltılarak halkın kullanımına sunuldu.

"KALDIRIM İŞGALİ YAPANA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK"

Silvan ilçe merkezinde çalışma yürüten Silvan Belediye Başkanlığı zabıta ekipleri kaldırım işgali yapan esnaf ve kıraathanelere, kaldırımı işgal etmeye devam ettikleri taktirde cezai işlem uygulanacağını ifade etti.

Çalışmalara ilişkin kısa bir açıklama yapan Ateş, "Kaldırım işgali yüzünden vatandaşlarımız rahat bir şekilde kaldırımda yürüyemiyor. Kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız ve engelli yurttaşlarımız kaldırım işgalinden dolayı tehlikeli bir şekilde caddeleri kullanmak zorunda kalıyor. Bundan sonra kesinlikle kaldırım işgaline müsaade edilmeyecektir. Bütün esnaflarımızı tek tek dolaşarak kaldırım işgali yapmamaları konusunda uyarıda bulunduk. Bundan sonra kaldırım işgali yapan tüm esnaflara cezai işlem uygulanacaktır" dedi.

KAynak:http://www.malabadigazetesi.com/haber-26499-silvan_belediyesi_kaldirimlari_bosaltiyor.html