Silvan Belediyesi'nde Kış Hazırlıkları Başladı

30.11.2016

Silvan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar, Belediye Başkanı Vekili Murat Kütük, çalışmalar hakkında gazetemize bilgi verdi.

İlçenin ayrı noktasında başlatılan kilitli parke taşı döşemeleri çalışmaları devam ederken, 45 personel ile temizlik çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Çalışmaları gazetemize değerlendiren Belediye Başkanı Vekili Murat Kütük, ilçe merkezi genelinde başlatmış oldukları çalışmalarının hızlı bir şekilde devam edeceğini söyledi.

"Sokaklar Parkelenecek"

Kütük, "Kış ayları gelmeden önce ilçemizde ekiplerimiz tarafında tespit edilen, parkesiz ve bozuk yerlerin tamirat ve yama çalışmaları devam ederken, 30 bin metre kilitli parke taşı döşemesi çalışmaları devam ediyor. Kış ayının gelmesiyle birlikte eksik olan çalışmalarda tamamlamış olacağız. İlçemizin Bağlar, Feridun, Mescit, Konak ve Selahattin mahallelerinde çalışmalarımız devam ederken, Mezarlıklar da ise yol, parke taşı ve çeşme yapım çalışmaları ise en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz " dedi.

"Silvan Daha Temiz Olacak"

Silvan Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü tarafından 45 personel ile başlatılan temizlik çalışmalarında daha temiz bir Silvan için çalışanları aralıksız devam edecekleri belirtilirken, boş alan ve arar sokaklardaki birikmiş moloz ve çöp yığınlarında temizlendiği belirtildi.

Başkan Vekili Kütük, "Belediye'yi devir aldığımızdan itibaren, 45 temizlik personeli ile tüm ana arter olarak oluşturulan cadde ve sokaklarda 07:00 ile 12:00 saatleri arasında temizlik ve çöp toplama işleri yapılırken, saat 14:00 ile 17: 00 saatleri arasında ise çalışmalar devam ederken, mahalle aralarındaki boş alanlarda ise, personel sayısına göre dönüşümlü olarak temizlenmektedir. Şimdiye kadar ekiplerimiz tarafından ilçemizin 11 mahallesindeki cadde ve sokaklarındaki boş alanlarda biriken çöp ve molozlar temizlenmiş olup, çalışmalarımız daha temiz bir Silvan için aralıksız devam edecektir" diye ifade etti.

"Yeni Mezarlık"

Belediye Başkan Vekili Murat Kütük, İlçemizde mezarlıkların yetersiz olduğu için de yeni mezarlıkların oluşması için çalışmalar devam edeceğini söylerken, Mevcut mezarlıklarda vatandaşlarımızın daha rahat dolaşması için ara bölmelerde parke taşı ile yol çalışmasının yanında, çeşmelerin oluşması içinde çalışmalar başlattığını söyledi.

Kaynak:http://www.malabadigazetesi.com/haber-26587-silvan_belediyesinde_kis_hazirliklari_basladi.html