Seninde dikili bir ağacın olsun

30.11.2016

Silvan Belediyesi tarafından, ilçeyi yeşillendirme çalışmaları kapsamında "Senin de dikili bir ağacın olsun" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında yapılan ağaç dikme çalışmaları kapsamında 3 bin 600 adet fidan dikildi.

Silvan Selahattin Mahallesi'nde bulunan "Gaza Tope" tepesine ağaç dikim çalışmaların kapsamında 3 bin adet elder çamı, 200 adet Sus bitkisi Ateş dikeni, 200 adet Japon Ayvası ile 200 adet Rotbollu oya çam çalısı fidanı dikilerek, Kampanya kapsamında Gaza Tope mevkiinde bulunan bin 500 dönümlük araziye geçmiş yıllarda yıl 10 bin ağaç dikilmişti, bu yılda 3 bin 600 ağaç dikilerek toplam 13 bin 600 ağaç dikimi gerçekleştirildi. Kampanyaya ilişkin konuşan, Belediye Başkan Vekili Murat Kütük, " bin 500 dönümlük Gaza Tope mevkiinin tümünün ağaçlandırma çalışmaları geçmiş yıllarda başlatılmıştı. Bizde bu ağaçlandırma çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ettirip, yeşil bir Silvan'ın oluşmasını sağlayacağız. Cuma gününde beri yapılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 3 bin adet elder çamı, 200 adet Sus bitkisi Ateş dikeni, 200 adet Japon Ayvası ile 200 adet Rotbollu oya çam çalısı fidanı dikilmeye başlanıldı. Silvan'ın geçmişteki adının  yeşil Silvan olduğunu duyduk, ancak son dönemlerde inşaat alanlarının sayısının artması yeşil alanların çoğu yok edilmiştir. yeni yeşil alanların oluşmasını sağlamak amacıyla başlatılan bu kampanya çerçevesinde tamamen yeni bir yeşil Silvan yaratma yolunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak:http://www.malabadigazetesi.com/haber-26696-seninde_dikili_bir_agacin_olsun.html