Bugün Nöbetçi Ezcaneler
Elif Eczanesi
Silvan Belediyesi

Belediyemiz ’den yaşlıları mutlu eden hizmet

05.05.2017

Belediye Başkan Vekilimiz Adem Çelik, hizmete 17 Kasım 2016’da başlandığını ve 3 personelin görevlendirildiğini belirterek, "Daha sonraki süreçte sosyal yardımlaşmadan da 1 koordinatör ve 12 personel ile evde bakım hizmetimiz devam etmektedir. Aynı zamanda kuru temizleme hizmeti de başlamış olup, vatandaşlarımızın elbiseleri yıkanıp, ütülenip kendilerine teslim edilmektedir. Gereken durumlarda yaşlılarımızın isteği üzerine kişisel bakımları da yapılmaktadır. İhtiyaç dahilinde şeker ve tansiyon kontrolü de yapılmaktadır" dedi.

"Hizmetlerimiz artarak devam edecek"

Çalışma doğrultusunda 44 haneye gıda paketi, her haneye uyku seti ve pijama takımı dağıtımı yapıldığını da anlatan Çelik, "Hanelere yapmış olduğumuz ziyaretlerde ihtiyaçları dikkate alınıp giderilmiştir. 4 adet mermer tezgah, 3 adet mutfak dolabı, 14 adet baza, 3 adet çatı için çadır/ branda, 1 adet çekyat, 2 adet ocaklı fırın, 1 adet set üstü ocak, 3 adet elektrikli ısıtıcı, 1 adet odun sobası, 1 adet elektrik süpürgesi, 1 adet küçük katlanır masa, 1 adet 3’lü sehpa 28 adet toplamda 188 metrekare halıfleks, 2 adet klozet, 1 adet battaniye, 1 adet banyo kazanı ile bu işlerin tesisat giderlerini karşılamış bulunmaktayız. Bu, belediye ve SYDV’nin birlikte organize ettiği, birlikte çalıştığı, sahada vatandaşlarımıza birlikte hizmet sunduğu bir modeldir. Ben umut ediyorum ki, bu hizmet artarak devam edecektir" diye konuştu.

Adem ÇELİK

Belediye Başkan Vekili