Ömer Faruk ÇELİK Belediye Başkan Vekili

Ömer FARUK ÇELİK

Silvan Kaymakamı Belediye Başkan Vekili

1986 Yılında Burdur'un Altınyayla ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Altınyayla'da lise eğitimini ise Bursa Hürriyet Lisesi'nde tamamlamıştır.2007 yılında Dumlupınar Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olmuştur.

2009 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan Kaymakam Adaylığı sınavında başarı göstererek Şubat 2010 tarihinde Isparta Kaymakam Adaylığı görevine başlayan Ömer Faruk Çelik sırasıyla 2 ay Isparta Valiliği Merkez Stajı, 2 ay Antalya Kaş Kaymakam Refikliği ve Aydın İli teftişinde bulundu. Gülnar Kaymakam Vekilliğinin ardından Virginia Commonwealth Üniversitesi'nde dil eğitimi aldı, Virginia Eyaletinde mesleki incelemelerde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Stajını Birleşmiş Milletler'de (New York, NY) yaptı. Yurtdışı dönüşünde Boğazlıyan Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu.

Ardından 98. Dönem Kaymakamlık Kursunu birincilikle tamamladı. 2013-2015 tarihleri arasında Atabey Kaymakamlığı görevini tamamladıktan sonra 2015-2017 tarihinde Doğanyurt Kaymakamlığı görevinde bulundu. 15.09.2017-21.07.2020 tarihleri arasında Harran Kaymakamı olarak görev yaptı.

27.07.2020 Çerkeş Kaymakamı olarak atanan Sayın Kaymakamımız Ömer Faruk Çelik  07.09.2020 tarihinden itibaren ilçemizdeki görevine başlamıştır. Evli ve 1 çocuk babası olan Ömer Faruk Çelik, iyi derecede İngilizce bilmektedir.