KAYMAKAMIMIZ VE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİMİZ ÖMER FARUK ÇELİK'İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyet, Türk Milleti’nin çocuk, genç, ihtiyar, kadın-erkek bütün fertleriyle; azimle, sebatla ve üstün bir cefayla gayretleri neticesinde İstiklal savaşını kazanarak taçlandırdığı bir eserdir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “En Büyük Eserimdir” diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

Bizlere düşen görev Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi, Cumhuriyet idaresidir.” sözüyle ilan ettiği Cumhuriyetimize sahip çıkmaktır. Yüce Milletimiz, büyük zorluklar neticesinde kazanılarak kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah içerisinde yarınlara ulaştırmak için büyük bir azimle çalışmaya devam ederek uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir.

Bağımsızlık ve demokrasiyi yaşam biçimi olarak kabul eden milletimiz, Yüce Atatürk’ün bizlere bıraktığı en kıymetli miras olan Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Ömer Faruk ÇELİK

Silvan Kaymakamı/Belediye Başkan V.