Kent Meydanı Silvan’ın Çehresini Değiştirecek

Silvan'ın kent meydanı çalışmalarının başlatıldığını söyleyen Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Murat Öztürk, “Silvan ilçemiz tarihi geçmişiyle önemli bir ilçe, ancak ilçemizin bir meydanı yoktu, bu meydanın oluşması için de girişimler başlattık. Bu girişimlerimiz sonucu Silvan ilçemizin merkezi konumunda bulunan otogar ve garaj bölgesinde tarihi yapılara uygun bir şekilde bir kent meydanı yapılacağını ifade etti.”

“Silvan’ımıza Yemyeşil Proje”

15 bin m² alana yapılacak "1. Kılıçarslan Kent Meydanı" projesinde; Silvan İlçesinin çehresini değiştirecek olan meydan projesinde, 8 bin 300 metrekarelik yeşil alana yer verildi.7’den 70’e tüm Silvanlıların yararlanacağı şekilde düşünülen proje, çay bahçesi, kademeli havuz, kuru havuz, amfi, çocuk oyun alanları, yaya yolları, ağaç altı piknik masalı oturma alanı olacak şekilde tasarlandı.

Meydanda Selçuklu motiflerine yer verilecek

Yapılan kazılarda mezarı Silvan’da bulunan Selçuklu Sultanı 1. Kılıçaslan’ın adı verilecek meydana yerleştirilecek anı duvarında 1. Kılıçaslan’ın hayatını anlatan metnin yanı sıra silueti ile Selçuklu dönemini yansıtan kapı yer alacak.

"İhalesi Yapıldı"

“Silvan 1. Kılıçaslan Kent Meydanı Yapım İşi” ihalesine 3 firma katıldı. 19 Kasım’da yapılan İhalede firmaların teklif mektupları açılarak dosyalarında eksiklik olup olmadığı incelendi.

İşin ihalesini kazanan firma yasal mevzuat gereği belirlenen sürede teklifler incelendikten sonra açıklanacak.

İhale takviminin ardından Kent Meydanı yapımına başlanılacak.